maanantai 23. syyskuuta 2013

Kirjolohijahti

Helpohko laji oli jäänyt vielä vuosilistaan liittämättä, ja ajatuksena oli että 'hoidan' sen nyt, ennen kuin kosket menevät kokonaan kiinni. Tahnaonginta jollain istarilammella ei kuulu mielipuuhiini, ja jotain on tehtävä. Siispä lupaa ostamaan Vanhankaupunginkoskelle Vantaanjoen suulle.

Lupa oli uistimelle ja taktiikkana kalakontaktin saaminen alavirran loppuliu'usta heti aluksi. Tämä onnistui täysin, mutta kiinni tarttunut isompi (taimen?) onnistui toimivasta kitkajarrusta huolimatta vetämään hetkessä kalastussäännön edellyttämän pikkuruisen koukun suoraksi. Hyvä ehkä näin, olin nyt hakemassa kirjolohta ja taimen (tai mikä olikin) pääsi jatkamaan kutualuelleen ilman suurempia häiriöitä.

Taktiikkani mukaisesti lepuutan paikan pian, ja siirryn toisaalle seuraamaan kilpaonkikisoja tunniksi pariksi. Palattuani alueelle toistan heitot alavirtaan pienellä Rapalan X-Rapilla juuri kuten luvan alkaessakin. Pian kala tartuttaa itsensä 'streamer-uitosta' ja nyt kokokin tuntuu olevan kohdallaan tavoitelajiani ajatellen. Kirjolohi ripeästi haaviin, kuvattavaksi, ja takaisin uimaan ilman että siihen tarvitsi edes koskea. Päivä tuntuu olevan jotakuinkin pulkassa.

Käyn vielä kotona kahvilla, kunnes tulen onkimaan kolmannen jakson luvastani. Pienestä virransivusta koukutan ahvenen ja pikkutaimenen, joka onneksi irtoaa jo vedessä. Yritän pitkään muilla pikkuvaapuilla, mutta aivan lopuksi täytyy vielä kokeilla X-Rappia, ja kirjolohi numero 2. on kiinni hyvin pian. Tyypillisesti koskille, joku viehe toimii täysillä ja kerää päivän kaikki tapahtumat muiden pyytöjen kalastaessa nollaa. Tähän on hyvä lopettaa päivän kalastus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti